skip to Main Content

Nieuws.

portfolio-grid

29.11.19 | Workforce Management

Maak uw organisatie toekomstbestendig door medewerkers aan te trekken en te behouden

Ongeacht in welke branche u zich bevindt, u bent afhankelijk van uw medewerkers. Een personeelsbestand is continue in beweging, of uw organisatie nu afhankelijk is van deeltijdwerkers, ploegendiensten of fulltimers. U zult dan ook vast en zeker geconfronteerd worden met bekende uitdagingen: het aantrekken, betrekken en behouden van de juiste medewerkers om uw organisatie te ondersteunen en de beste service te leveren aan uw klanten.

Er zijn verschillende middelen voor de werkgevers om de productiviteit te verhogen, het verloop te verminderen en de tevredenheid van uw medewerkers te verbeteren. Hierdoor krijgt u weer grip en inzicht, de organisatie is perfect in balans en is sterk en gedreven. Het hart, de inspanning, de inzet, de expertise, de verdeling, de registratie, het behoud; de basis van elke organisatie zijn de mensen. In dit artikel benoemen we vier verschillende middelen:

Kansen bieden
De twee voornaamste reden waarom medewerkers weggaan bij hun werkgever is vanwege het gebrek aan vooruitgang (perspectief) en wegens beloningsverschillen. Hun ervaring en expertise zijn voor uw organisatie van onschatbare waarde en meestal niet direct vervangbaar. Met het aanbieden van trainings- en bijscholingsmogelijkheden en duidelijke communicatie, creëert u vertrouwen richting uw medewerkers. Hierdoor krijgen uw medewerkers het gevoel dat u in hen investeert.

Betrokkenheid tonen
Het prioriteren van medewerkersbetrokkenheid en het hebben van een gezonde cultuur zijn cruciaal om niet alleen de juiste kandidaten aan te trekken maar ook om te behouden. Softbrick streeft naar merkbare verbeteringen van uw bedrijfsprocessen, significante verbeteringen van uw bedrijfsresultaten en een vitale, gelukkige workforce. Wanneer uw medewerkers zich verbonden voelen, hecht samenwerken, doorgroeien en tevens het werkgeluk ervaren; is dat de ultieme winst, veerkracht en rendement.

Technologie
Zelfs een kleine optimalisatie kan al een enorm groot verschil maken. Met Workforce Management software wordt de inzet van personeel per dag optimaal en proactief op de werkzaamheden afgestemd. Het resultaat is een hogere productiviteit en meer efficiëntie op de werkvloer.

Flexibiliteit
Flexibiliteit in organisaties neemt toe en wordt steeds belangrijker, niet alleen richting uw klanten maar ook richting uw eigen organisatie. Deze flexibiliteit is mede de kracht tot het aantrekken, betrekken en behouden van uw medewerkers. Een one-size-fits-all strategie werkt niet. U zou een manier moeten vinden om uw medewerkers een stem en keuze te geven. Door een goed en eerlijk gesprek met uw medewerkers te voeren, kunt u hier achter komen.

Door aandacht en prioriteit te geven aan deze middelen, maakt u niet alleen uw organisatie toekomstbestendig, u verbetert ook het werkgeluk van productiviteit van uw medewerkers.

Softbrick Workforce Vitality

Wilt u ook een
vitale workforce?

De basis van elke organisatie zijn mensen.

Afpraak maken

    Upload Your CV Here

    Back To Top