Ga naar hoofdinhoud

Nieuws.

portfolio-grid

09.02.16 | Workforce Management

HR mist data om
goede strategie uit te zetten.

Gebrek aan cijfers en tools weerhoudt HR-afdelingen van het ontwikkelen van een strategie over het toekomstige werknemersbestand.

Directeuren zeggen belemmerd te worden bij het ontwikkelen van een goede strategie door het gebrek aan inzicht in data over vaardigheden en kennis van hun medewerkers. Ook is niet duidelijk welke tools kunnen worden ingezet die inzichten te verkrijgen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Workforce 2020’, uitgevoerd door Oxford Economics in opdracht van softwareleveranceier SAP. 42 procent van de bijna 6000 ondervraagden uit 27 landen zegt te weten hoe waardevolle inzichten uit beschikbare data te halen.

Het resultaat is dat bedrijven weinig voortgang maken met het zorgen dat hun werknemersbestand klaar is voor de toekomst. Voor HR zou hier een adviserende rol zijn weggelegd, maar managers geven aan dat de afdeling vaak de inzichten en informatie mist om goed bij te dragen aan een strategie. Met het resultaat, zo schrijven de onderzoekers, dat bedrijven vooral bezig zijn met het uitvoeren van plannen en een strategische HR-visie missen.

Nog nooit eerder is een workforce zo divers geweest als de workforce van de toekomst, denken de onderzoekers. In 2020 werken verschillende generaties samen, wat leidt tot verschillende vaardigheden, ervaringen, gebruiken en motivaties. Een groot deel van deze werknemers zal freelance aan de slag zijn. Bedrijven moeten zich voorbereiden op deze veranderingen, maar het merendeel doet dat nog niet. “Organisaties worstelen met het managen van talent, het ontwikkelen van leiderschap, het aanmoedigen van ontwikkelen en het begrijpen van hun werknemers. Ze maken HR geen prioriteit.”

Bron: http://overehrm.nl/hr-mist-data-om-goede-strategie-uit-te-zetten/

Softbrick Workforce Vitality

Wilt u ook een
vitale workforce?

De basis van elke organisatie zijn mensen.

Afpraak maken

    Upload Your CV Here

    Back To Top