skip to Main Content

Nieuws.

portfolio-grid

17.06.19 | Workforce Management

Met deze tips komt u zonder zorgen de zomer door

De zomer is inmiddels inzicht en heel Europa maakt zich klaar om te genieten van een welverdiende zomervakantie. Vakanties helpen ons om op te laden en even het verstand op nul te zetten. Voor managers kan het verstand op nul zetten erg lastig zijn. Zij kunnen te maken hebben met de drukste tijd van het jaar terwijl een groot gedeelte van het personeelsbestand op vakantie is. Organisaties moeten ervoor zorgen dat het beschikbare personeel zo efficiënt en effectief mogelijk is ingepland, om het potentieel van de drukke seizoen te maximaliseren. En zodat dat iedereen zorgeloos kan genieten van de vakantie.

Om ervoor te zorgen dat u alles heeft geregeld en zonder zorgen de vakantieperiode doorkomt, hebben wij een aantal tips voor u:

Alles draait om een goede voorbereiding
Simpel gezegd: hoe beter u plant en hoe beter u bent voorbereid, hoe makkelijker het zal zijn om de zomerperiode door te komen. Door een juiste voorbereiding kunt u ervoor zorgen dat u zich in de best mogelijke positie bevindt om een succesvolle zomer te hebben, ongeacht voor welke uitdagingen u komt te staan.

Op basis van de historie van de voorgaande jaren, kan er vaak al een indicatie gegeven worden van de juiste bezetting. Dit zorgt voor een solide basis. Afhankelijk van bijvoorbeeld de weersverwachting, kan de planning op een eenvoudige wijze worden aangepast. Zo zorgt u er toch voor dat u altijd de juiste medewerkers, op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste vaardigheden aanwezig heeft. Voor de manager maar ook voor de medewerkers zal het een hoop stress wegnemen als de planning van te voren grotendeels is afgerond.

Maak van te voren ook afspraken met uw medewerkers zodat ze weten hoe het verlofproces werkt en hoe ze dit moeten aanvragen. Doordat dit proces helder is, kunnen uw medewerkers vooraf eenvoudig hun verlof aanvragen en weet u ruimschoots van te voren waar u aan toe bent. Dit bespaart u erg veel werk en tijd.

Wees voorbereid op het onverwachte
Wanneer er bijvoorbeeld een hittegolf over Nederland trekt waardoor veel Nederlands in eigen land blijven, dan kan dit een onverwachte extra toestroom van bezoekers veroorzaken.  Het is noodzakelijk om snel te kunnen handelen zodat u grip houdt op de inzet van medewerkers maar zeker ook op de kosten hiervan! Met Workforce Management software kan de planning eenvoudig worden aangepast aan onverwachte omstandigheden.

Bijvoorbeeld met de Softbrick App hebben uw medewerkers de mogelijkheid om van te voren aan te geven wanneer ze beschikbaar zijn. Hierdoor heeft u in één overzicht al uw beschikbare medewerkers op een rijtje en kan er snel geschakeld worden. Ook hoeft u niet uw gehele personeelsbestand door om te kijken en te bellen of iemand beschikbaar is.

Leer om te delegeren
Het is zo ver, ook u kan eindelijk op vakantie! Om met een gerust hart op vakantie te gaan, zult u een aantal taken uit handen moeten geven. Hoe moeilijk het soms ook is. U zult het leven voor uzelf en voor uw collega’s een stuk makkelijker maken door effectief te delegeren voordat u weggaat. Vertrouw op uw team en geef ze de mogelijkheid om beslissingen te nemen terwijl u weg bent.

Probeer niet teveel werk te proppen in de tijd voordat u weggaat. Wees realistisch over wat u wel en niet kunt doen. U hoeft uzelf niet te straffen door onnodig veel stress te creëren puur en alleen omdat u op vakantie gaat. Want laten we eerlijk zijn, het bedrijf zal niet instorten zodra u de deur achter uzelf dicht trekt.

Toch stiekem een oogje in het zeil houden?!
Indien u toch af en toe wil checken of het gaat zoals u gepland had, dan kunt altijd en overal inloggen in Softbrick en constateren dat het zo loopt zoals u gepland had! Lekker makkelijk en rustgevend!

Een goede voorbereiding, delegeren en een goede planning zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van de zomer. Wilt u meer weten over hoe een Workforce Management systeem kan ondersteunen in uw organisatie? Neem dan contact op via telefoonnummer: 0345 473 259 of stuur mij een mail via sales@softbrick.nl

Fijne vakantie gewenst namens ons gehele team!

Softbrick Workforce Vitality

Wilt u ook een
vitale workforce?

De basis van elke organisatie zijn mensen.

Afpraak maken

    Upload Your CV Here

    Back To Top