skip to Main Content

Nieuws.

portfolio-grid

05.03.19 | Workforce Management

Drie signalen dat uw organisatie nu écht toe is aan een WFM oplossing!

Investeren in een duurzame WFM oplossing is een belangrijke keuze voor iedere organisatie. In dit artikel staan drie vragen die u wellicht kunnen helpen om een goede keuze te maken en de toegevoegde waarde voor uw organisatie te bepalen.

1. Spendeert uw team (te) veel tijd en dus geld aan administratieve handelingen? Het is voor sommige medewerkers een fulltime baan om ervoor te zorgen dat er niet te veel of juist te weinig personeel staat ingepland. Hoe zit het met de tijd en kosten die nodig zijn om de onvermijdelijke fouten, die optreden bij handmatige verwerking, te corrigeren? En hoe beheert u de overuren? Complexe planningen kunnen uren in beslag nemen. Met een gedegen WFM oplossing zorgt u ervoor dat er niet alleen voldoende personeel aanwezig is, maar dat ook de juiste medewerker, met de juiste kwalificaties, op de juiste plaats en tijd staat. Daarnaast bent u in staat om real-time wijzigingen aan te brengen zonder gedoe. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar verhoogt ook de efficiëntie en productiviteit van de gehele organisatie. Tevens draagt het aantoonbaar bij aan een verhoging van de medewerkerstevredenheid.

2. Maakt uw organisatie gebruik van meerdere personeelsvariabelen? Zijn er meerdere locaties waar medewerkers werken? Verplaatsten medewerkers zich van locatie naar locatie? Heeft u veel te maken met seizoensgebonden personeel of uitzendkrachten, thuiswerkers en een grote mix voltijds- en deeltijdwerkers? Kortom, hoe complexer uw planning, hoe groter de kans dat het niet optimaal gebruiken van uw personeelsbeheer u veel tijd en geld kost. Door gebruik te maken van WFM software, krijgt u weer de touwtjes in handen. Aan de hand van de belangrijkste selectiecriteria, wordt de meest optimale planning gemaakt. Een goed WFM systeem is ervoor gemaakt tijd en geld te besparen en het juiste inzicht te geven door onder andere het planningsproces te automatiseren, de kosten inzichtelijker te maken en de medewerkers op de juiste manier te informeren.

3. Mist er in uw organisatie een stukje medewerkersbetrokkenheid? Ontvangt u wel eens klachten van uw medewerkers over de eerlijkheid van de planning of over het feit dat ze te weinig inzicht hebben in hun eigen gegevens? Zou het voor u en uw team niet een stuk efficiënter zijn wanneer de medewerkers zelf kunnen aangeven wanneer ze beschikbaar zijn? Dan is er goed nieuws! Werken met de WFM app verhoogt zowel de tevredenheid van de medewerkers maar zeker ook van de managers. Zo hebben ze de mogelijkheid zelf de beschikbaarheid aan te geven en kunnen medewerkers makkelijk verlofaanvragen doen. Daarnaast kunnen medewerkers hun saldo’s inzien en kan de manager ze eenvoudig autoriseren.

Herkent u uw organisatie in één van de bovenstaande signalen? Dan komen we graag kennismaken! In een gesprek bespreken we graag de mogelijkheden en onze aanpak. U kunt ons bereiken op 0345 473 259 of stuur een e-mail naar sales@softbrick.nl.

Softbrick Workforce Vitality

Wilt u ook een
vitale workforce?

De basis van elke organisatie zijn mensen.

Afpraak maken

    Upload Your CV Here

    Back To Top