skip to Main Content

Nieuws.

portfolio-grid

10.12.18 | Workforce Management

Bent u de baas over de planning tijdens de feestdagen?

Volgens het klassieke nummer “Santa is coming to town”staat de mooiste tijd van het jaar weer voor de deur. Er is zeker genoeg om van te genieten tijdens de kerstperiode. Denk hierbij aan heerlijk eten en drinken, cadeaus en natuurlijk goed gezelschap van familie en vrienden. Voor veel organisaties, of het nu gaat om de hotellerie, logistiek of de retail, betekent deze periode niet alleen de mooiste tijd van het jaar, het is vaak ook de drukste!

De planner is extra druk om de roosters te maken voor fulltimers, parttimers en seizoensmedewerkers, zodat er niet alleen voldoende personeel aanwezig is, maar ook dat de juiste medewerker, met de juiste kwalificaties, op de juiste plaats staat, om alle klanten tevreden te houden en hen een geweldige ervaring en service te bieden. Daarnaast is een optimale planning natuurlijk ook van belang voor uw medewerkers om ze tijdens deze drukke periode gemotiveerd te houden.

Hoe kunt u als organisatie dit op de meest efficiënte manier beheren? U kunt dit natuurlijk allemaal beheren via een spreadsheet, maar geloof ons, u heeft dan wel meer dan één glaasje glühwein nodig om dit te regelen. Met het juiste systeem maakt u het uzelf en uw organisatie een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Een goed Workforce Management systeem is ervoor gemaakt tijd en geld te besparen en het juiste inzicht te geven door onder andere het planningsproces te automatiseren, de kosten inzichtelijk te maken en de medewerkers op de juiste manier te informeren. Hieronder benoemen we aantal voordelen:

Geautomatiseerde personeelsplanning. Wanneer er een planning gemaakt moet worden waarbij personeel onder andere werkzaam is op verschillende locaties, is dit uiteraard lastig en erg tijdrovend. Daarnaast zal het ook regelmatig gebeuren dat de registratie achteraf niet helemaal foutloos is verlopen. De personeelsplanning software biedt hier de oplossing voor. Zo wordt er rekening gehouden met:

 • Diverse roosters,
 • Feestdagen,
 • Afwezigheden,
 • Vraag en aanbod,
 • Bezettingsgraad,
 • In- en uitleen,
 • Cao’s,
 • Geschikte vervanging.

Employee Self Service. Gemiddeld ontgrendelen we zo’n 80(!) keer per dag onze telefoon en hebben de meeste mensen hun smartphone altijd bij de hand. Om deze reden is er een app ontwikkelt. Werken met een mobiele app geeft meer inzicht in tijd en kosten én verhoogt zowel de tevredenheid van managers als die van medewerkers. Op deze manier wordt productiviteit verhoogd en de personeelskosten beter beheerd en blijvend verlaagd.

Minder administratie. Een echte Workforce Management oplossing is veel meer dan alleen planningen maken. Naast budgetteren en normeren kan de software onder andere ook gebruikt worden voor ordertijdregistratie, tijdregistratie, toegangscontrole en projectregistratie. Deze geautomatiseerde processen zorgen ervoor dat de hoeveelheid administratie aanzienlijk verminderd wordt.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van hoe een Workforce Management systeem het werk een stuk efficiënter kan maken, want laten we eerlijk zijn, de feestdagen zijn al stressvol genoeg. Wilt u graag meer informatie? We komen graag bij u langs, waarbij we onder het genot van een kopje koffie (en kerststol;)) u kennis laten maken met de voordelen die Softbrick kan bieden voor uw organisatie. U kunt ons bereiken op +31(0)345 473 259.

Softbrick Workforce Vitality

Wilt u ook een
vitale workforce?

De basis van elke organisatie zijn mensen.

Afpraak maken

  Upload Your CV Here

  Back To Top