skip to Main Content

Nieuws.

portfolio-grid

02.11.20 | Workforce Management

6 tips om vitaal te ondernemen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer organisaties bezig met vitaal ondernemen. Om optimaal te presteren, is een goede balans tussen de ambities, financiële doelen en het menselijk kapitaal, de workforce, essentieel. In deze blog vertellen wij aan de hand van 6 tips, hoe je dit kunt bereiken.

Tip 1: Maak vitaliteit bespreekbaar
Ga in gesprek met je werknemers over hoe belangrijk het is om vitaal te werken. Zeker in tijden zoals deze, is het van groot belang om te blijven bewegen, goed om te gaan met werkstress en enthousiast te blijven over je werkzaamheden. Door dit te bespreekbaar te maken, creëer je een open organisatie waar werknemers beter in hun vel zitten.

Tip 2: Laat de werknemers meedenken
Door met je werknemers in gesprek te gaan en ze vervolgens te laten meedenken over hoe het bedrijf zo vitaal mogelijk blijft, geef je een verantwoordelijkheidsgevoel af en kun je monitoren of de juiste interesse er nog zijn. Zo kan iedereen met suggesties komen waarbij hij of zij zich prettig voelt en wat voor hen werkt.

Tip 3: Geef elkaar waardering
De beste manier om werknemers te enthousiasmeren en te stimuleren, is om ze de verdiende waarderingen te geven. Dit hoeft geen bonus te zijn, een compliment op zijn tijd kan al leiden voor een prettig gevoel. Daarbij wordt het gewaardeerd als er goed geluisterd wordt naar een werknemer, hij of zij zal zich belangrijk en serieus genomen voelen. Een bonus, promotie of het vieren van een bedrijfssucces, wordt ook gezien als een extra stimulans.

Tip 4: Investeer in vitaliteit
Werken aan vitaliteit binnen jouw organisatie is een goede investering. Een van de grootste voordelen is dat een vitale werknemer minder vaak ziek is, dit vermindert het ziekteverzuim. Daarnaast zijn vitale werknemers productiever en zorgt vitaliteit voor publiciteit. Jouw werknemers zullen hun ervaringen delen en dit kan gebruikt worden in de communicatie. Een betere uitstraling naar het personeel, prospects en de klanten!

Tip 5: Geef het goede voorbeeld
Door als management en directie zelf intensief aan de slag te gaan met een vitaliteitsprogramma, kun je de rest van het personeel stimuleren. In vele organisaties was dit de sleutel tot participatie. Ga samen met je werknemers aan de slag en haal gezamenlijk vitale doelen. Zo werk je met zijn alle aan een vitale onderneming.

Tip 6: Implementeer Workforce Management software
Een professioneel WFM (Workforce Management) systeem kan bijdragen aan het vitaal ondernemen. Werkgevers en personeel hebben met een WFM systeem alle tools in handen om inzicht, sturing en controle te hebben en over het werk en de resultaten.  Naast verbetering van efficiëntie en productiviteit draagt het tevens bij aan meer betrokkenen en productieve medewerkers

COVID-19
Tijdens een pandemie is het enorm belangrijk om met vitaal ondernemen aan de slag te gaan. Deze periode wordt als erg stressvol ervaren en er ontstaan overweldigende en sterke emoties. Zorg er dus voor dat je jezelf en de werknemers binnen de organisatie in de gaten houdt en met ze in gesprek blijft gaan.

De Workforce Management software van Softbrick voorziet in alle essentiële tools om de inzet van personeel consequent af te stemmen op de behoefte van jouw organisatie, een vitale organisatie. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden of wil je meer weten over vitaal ondernemen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Tel: +31(0)345 473 259
E-mail: info@softbrick.nl

Softbrick Workforce Vitality

Wilt u ook een
vitale workforce?

De basis van elke organisatie zijn mensen.

Afpraak maken

    Upload Your CV Here

    Back To Top